Hem savaş hem seviş

ABD'deki finans sistemini protesto eden eylemcilerin 68 gençliği benzeri bir dönüşüm yaşadığı, sadece sınıf mücadelesi değil aynı zamanda cinsel özgürlüklerini de sokakta rahatça yaşadıkları iddia edildi.

Haberler 10.10.2011 - 13:03

ABD'de 'Arap Baharı'ndan etkilenen bir grup gencin finans merkezi Wall Street'i protesto etmek için başlattığı "Wall Street'i işgal et" eylemleri, ABD'nin dışına taşarak komşu Kanada'ya ulaştı. ABD'deki birçok kentten sonra Kanada'nın Toronto kentinde de eylemciler sokağa çıkarak gösteri yaptı.

Bir grup eylemciyle New York kentinde başlayan ve ülkedeki diğer kentlere yayılan eylemler 68 gençlik hareketiyle karşılaştırılmaya başlandı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, protestocuların "sadece sınıf mücadelesi vermediklerini aynı zamanda seks yaptıklarını da" yazdı.

BEDAVA PREZERVATİF
Zuccotti Park'taki eylemcilere bedava yiyecek ve içeceğin yanı sıra prezervatif dağıtıldığına dikkat çeken İngiliz gazetesi, genç sevgililerin gündüz eylem yaptıktan sonra geceleri aynı uyku tulumunu paylaştıklarını da vurguladı.

'KISKANÇLIK' SUÇLAMASI
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'den sonra Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı siyahi Herman Cain de 'Wall Street Baharı'na karşı cephe aldı. Göstericileri "kıskanç" olarak nitelendiren Cain, "Kendilerini sistemin kurbanları olarak gösteren bu kişiler, başkalarının zenginliklerini çalmaya çalışıyor" suçlamasını yöneltti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız