Hindistan'da sahte diploma dağıtan Başbakan okulu hapiste bitirdi

Hindistan'da öğretmen alımında belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle hapis yatan eski eyalet Başbakanı okul bitirme sınavlarını geçti.

Haberler Anadolu Ajansı 18.05.2017 - 13:20 Son Güncelleme : 18.05.2017 - 13:31

Hindistan'ın Delhi bölgesindeki Tihar Hapishanesi'nde bulunan Haryana eyaleti eski Başbakanı 82 yaşındaki Om Prakash Chautala, girdiği 12. sınıf sınavlarında başarılı oldu.

Chautala'nın oğlu Abhay Chautala, Indian Express'e yaptığı açıklamada, babasının her gün hapishane kütüphanesine gittiğini, hapisteki vaktini daha anlamlı şekilde geçirmeye karar verdiğini belirtti.

Abhay Chautala, "Babam gazete ve kitap okur. Hapishane yetkililerinden en sevdiği kitapları temin etmelerini ister." dedi.

DESTEKÇİLERİNE SAHTE ÖĞRETMEN DİPLOMASI VERDİ

Haryana eyaleti eski Başbakanı Om Prakash Chautala ve Haryana Kalkınma Partisinden eyalet milletvekili oğlu Ajay Chautala, 2013'te, destekçilerini öğretmen gibi göstererek sahte diplomalar verdiği iddiasıyla sahtecilikten suçlu bulunmuştu.

Chautala ve beraberindeki 54 kişi, 1999-2000 yıllarında 3 bin 206 öğretmen alımında belgede sahtecilik yapmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız