İran 4 İngiliz'i tutukladı

İran, İngiltere'de yaşayan bir kişinin, suikast düzenlemek için tuttuğunu öne sürdüğü İngiliz'in tutuklandığını bildirdi.

Haberler 04.11.2010 - 11:25

İngiltere'de yaşayan ve ismi açıklanmayan birinin, İran'da suikast düzenlemek için tuttuğu iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

İran'nın İngizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin internet sitesinde yeralan haberde, "İran İstihbarat Bakanlığı, İngiltere'yle bağlantılı olan ve son iki yıl içerisinde 5 suikast düzenleyen 4 teröristi ülkenin batısındaki Merivan kentinde tutukladığını açıkladı" denildi.

4 kişinin, İngiltere'de yaşayan, Marksist-Leninist Komala örgütüne mensup bir militan tarafından tutulduğu bildirildi.

İran İstihbarat Bakanlığının tutuklandığını duyurduğu 4 kişinin, İran'ın 1979'daki İslam devriminden bu yana ülkede düzenlenen bir dizi suikastten sorumlu tuttuğu Komala örgütünün bir komutanı tarafından tutulduğu ifade edildi.

Komala, İran'ın batısında, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgenin bağımsızlığı için İran'daki rejime karşı silahlı mücadele veriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız