İran'da binler Kudüs Günü için sokakta

İran ve Pakistan'da Kudüs Günü nedeniyle yürüyüşler düzenlendi. İran'daki gösterilere İsrail ve ABD karşıtı sloganlar damga vururken, Pakistan'daki gösteri kana bulandı.

Haberler 03.09.2010 - 17:53

İran'ın başkenti Tahran'da ''Dünya Kudüs Günü'' dolayısıyla törenler düzenlendi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da Tahran Üniversitesi bahçesinde cuma namazı öncesinde düzenlenen gösteride halka hitap etti.

İlişkili Haberler


Ahmedinejad, ''Filistinlilerin kaderini yine Filistinlilerin belirleyeceğini, hiç kimsenin İsrail'e bir karış toprak verme hakkına sahip olmadığını'' söyledi.

Ahmedinejad konuşmasında ABD'nin arabuluculuğuna karşı çıktı ve müzakerelerden yine sonuç alınamayacağını savundu.

İsrail'in ''ırkçılığın sembolü'' olduğunu söyleyen Ahmedinejad, ''Onlar yeryüzünde fesat çıkarıyorlar. En yaygın bir şekilde kültürleri tahrip ediyor, ahlaksızlığı yayıyorlar. Siyonist rejim gidicidir ve bu rejimin başları en kısa süre içinde halkların adil mahkemelerinde yargılanacak'' dedi.

PAKİSTAN'DA GÖSTERİLERE KAN BULAŞTI
Pakistan'ın Ketta kentinde ise Ramazan ayının son Cuma'sı dolayısıyla düzenlenen "Kudüs Günü" yürüyüşü intihar saldırısının hedefi oldu.

Saldırıda 43 kişi öldü. 100 üzerinde yaralı var.

İran İslam Devrimi'ni gerçekleştiren Ayetullah Humeyni Ramazan ayının son Cuma'sını Filistinlilerle dayanışma için Dünya Kudüs Günü ilan etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız