İran'dan 'dinleme cihazı' iddiası

İran'ın, Fordov Nükleer Tesisi yakınlarında elektronik dinleme cihazı bulduğu iddia edildi.

Haberler NTV Haber 23.09.2012 - 15:03

İngiliz Sunday Times Gazetesi'nin haberine göre, İran Devrim Muhafızları, geçtiğimiz ay Fordov Nükleer Tesisi'ndeki iletişim bağlantılarını kontrol ederken, bir kaya buldular. Devrim Muhafızları, kaldırmaya çalıştıklarında kaya infilak etti. İngiliz gazetesine göre, böylece elektronik dinleme cihazı kendini yoketti.

Gazete, dinleme cihazının Fordov Tesisi'ndeki bilgisayarlardan verileri alabildiğini belirtti. Sunday Times, bu haberini batılı istihbarat kaynaklarına dayandırdı.

Geçtiğimiz hafta İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Feridun Abbasi-Davani, 17 Ağustos'ta Fordov Tesisi'nin, elektrik kablolarının havaya uçurularak sabote edildiğini açıklamıştı.

İranlı bir milletvekili ise, Alman Siemens şirketini, Fordov Nükleer Tesisi'ndeki sabotajı gerçekleştirmekle suçladı. Milletvekili, İran'ın nükleer programı için Siemens'den aldığı teçhizat içinde küçük patlayıcıların bulunduğunu söyledi. Firma ise bu suçlamayı reddetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız