İslam Kerimov beyin kanaması geçirdi

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakımda tutulan 78 yaşındaki Kerimov'un durumunun stabil olduğu açıklandı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 29.08.2016 - 14:41

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Lola Kerimova, sosyal paylaşım sitesinde, babası Kerimov'un cumartesi günü beyin kanaması teşhisiyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Kerimova, çeşitli dedikoduların önüne geçmek amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduğunu belirterek Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un şu anda yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve doktorların durumunu stabil olarak değerlendirdiğini kaydetti. Kerimova, "Şu anda, herhangi bir tahminde bulunmak için çok erken" ifadesini kullandı.

Lola Kerimova, vatandaşlardan söylentilere kulak asmamalarını, ailesinin özel hayatına saygılı olmalarını istedi ve babası için dua edenlere teşekkür etti.

Özbekistan hükümeti, 78 yaşındaki Cumhurbaşkanı Kerimov'un hastanede tedavi gördüğünü dün açıklamış ancak sağlık sorununa ilişkin bilgi vermemişti. Kerimov, 1989 yılından bu yana Özbekistan'ı yönetiyor.

Kerimov, muhaliflere yönelik sert yönetim şekliyle eleştiri alıyordu. İslam Kerimov, yerine geçecek ismi de belirlemiş değil.

Halefinin seçilmesi konusunda yaşanacak görüş ayrılıklarının Özbekistan'da karışıklığa yol açmasından endişe ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız