İsrail Kim'e altın gönderdi

Kuzey Kore'ye uluslararası yaptırım kararına rağmen İsrai'in bu ülkeye 400 bin dolar değerinde altın sattığı iddia edildi.

Haberler ntv.com.tr 10.12.2015 - 11:21

Kuzey Kore'ye nükleer programı nedeniyle 2006'dan bu yana BM'nin kararıyla uluslararası yaptırım uygulanıyor.

BM'nin yaptırım kararına rağmen İsrail'in Kuzey Kore'ye 400 bin dolar değerinde altın ihracatı yaptığı belirtildi.

İsrail'in uluslararası yaptırımları delerek Kuzey Kore ile ticaret yapmasının altın ile sınırlı kalmadığı da iddia edildi.

Birleşmiş Milletler konuyla ilgili İsrail hükümetinden açıklama beklerken, İsrail parlamentosu Knesset'te Kuzey Kore'ye satılan altınlarla ilgili tartışma yaşandı.

İsrail'in ihracattan sorumlu yetkilisi David Houry, Kuzey Kore'ye 400 bin dolar değerinde altın ihracatı yapıldığını kabul etti.

Houry, "Ne yazık ki, altın ihracatı yapıldı ve bu ortaya çıktı. Bunun için bir açıklama yapmak zorundayız" dedi. İsrailli yetkili, Kuzey Kore'ye daha fazla altın ihracatı yapılmasının ise önüne geçtiklerini söyledi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Ticaret Komitesi Başkanı Eitan Cabel, ülkesinin Kuzey Kore'ye ihraç ettiği altınların doğrudan Devlet Başkanı Kim Jong Un ve yakın çevresine gittiğini ileri sürdü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız