Katar'dan üç Körfez ülkesine "insan hakları" eleştirisi

Katar'dan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn liderlerinin krizden etkilenen ailelerin durumlarının gözetilmesi yönündeki talimatlarına tepki geldi. Katar hükümetine bağlı Ulusal İnsan Hakları Komitesi talimatları "hayata geçirilmesi için gerekli mekanizmadan yoksun bir manevra" olarak nitelendirdi.

Haberler NTV Haber 12.06.2017 - 12:54

Katar hükümetine bağlı Ulusal İnsan Hakları Komitesi, söz konusu 3 ülkenin liderlerinin Katar ile yaşanan krizden etkilenen ailelerin insani durumlarının gözetilmesi konusundaki talimatlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.

"Katar'a yönelik keyfi uygulama, yasak ve ablukanın yol açtığı insan hakları ihlallerinin ardından atılan bu adımın kamuoyunda imaj tazeleme çabası olmasından endişe ediyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bu adım, uluslararası suçlar kapsamına giren insan hakları ihlallerini örtbas etmek için yapılmış ve hayata geçirilmesi için gerekli mekanizmadan yoksun bir manevradır" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu talimatların hukuksal ve yasal sorunların çözümünü gözardı ettiği belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız