Meksika alarma geçti

Meksika'nın başkenti Meksiko'nun doğusundaki Popocatepetl Yanardağı'nın faaliyete geçerek kül püskürtmeye başlaması üzerine bölgede alarm durumuna geçildi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.05.2013 - 08:14

Ulusal Felaket Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, Puebla eyaletindeki 5 bin 450 metre rakımlı volkan dağının püskürttüğü dumanın gökyüzünde geniş alanı kapladığı belirtildi.

Açıklamada, küllerin Puebla kenti yakınlarındaki Huejotzingo'ya düştüğünü bildirildi. Yanardağın hafta sonunda sürekli sallanarak bazı kaya parçaları da fırlatığı kaydedilen açıklamada, hükümetin bölgedeki güvenlik önlemlerini artırarak polis ve asker gönderdiği ifade edildi.

Açıklamada, bölgede olası bir durum için çadırların kurulmaya başlandığı kaydedildi.

Sık sık kül ve kor haline gelmiş kaya parçaları püskürten Popocatepetl yanardağında son yüzyılın en şiddetli patlaması, 18 Aralık 2000'de meydana gelmiş ve dağın eteklerinde yaşayan binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Popocatepetl Yanardağı'nın dün çekilen fotoğrafında, gökyüzünü kaplayan kül bulutu görülüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız