Napoli'de 'çöp intifadası'

Napoli'de çöplerin toplandığı merkezin bu amaçla kullanılmasını protesto eden gruplar protestoya başladı. Kamyonlara ve polise taş atanlar arasında her yaştan Napolili var.

Haberler 22.10.2010 - 15:43

İtalya’nın liman kentlerinden Napoli’deki çöp sorunu, gerilim konusu olmaya devam ediyor.

Kent sokaklarında biriken tonlarca çöp yüzünden özellikle kenar mahallelerdeki okullarda öğretim de aksayınca, merkezi hükümetin talimatı üzerine soruna ordu tarafından el atıldı.

Askerlerin, başta okullar olmak üzere kentteki çöplerin toplanması için bugünden itibaren temizlik işçilerine yardımcı olmaya başladığı açıklandı.

Kent sokaklarındaki çöpler toplanmayı beklerken, Pianura semtindeki çöp toplama alanının yeniden açılması da bölgedeki vatandaşların protestolarına neden oluyor. Yolları kapatan protestocular, araçların Pianura’daki çöp toplama alanına girişine bugün de izin vermedi.

Engellemeyi önlemeye çalışan güvenlik birimleriyle protestocular arasındaki arbedede 3 kişi yaralandı.

Protestolar yüzünden, Napoli’deki tren ve metro seferlerinde aksamalar oluyor. Pozzuoli İstasyonu, bugün protestocuların işgal eylemine maruz kaldı. Protestolar, Napoli-Roma arasındaki tren seferlerinde de rötara sebep oluyor.

Çöp sorunu Napoli civarındaki beldeleri de etkiliyor.

Avellino beldesinde, hastane, cezaevi ve kışlalardaki çöplerin de artık toplanamaz hale geldiği açıklandı. Çöp sorunu nedeniyle Caserta’da da okullar resmen açık olmasına rağmen öğrenim yapılamıyor.

Napoli’nin başkenti olduğu Campania bölgesindeki çöp sorunu, özellikle son 16 yıldır varlığını hissettiriyor. Uzmanlar, yerel yönetimlerin yanlış politikalarının yanı sıra bölgedeki mafya teşkilatının Camorra’nın temizlik şirketlerine sızmış olmasının, sorunun bu boyutlara ulaşmasında önemli rol oynadığını kaydediyor.

Campania bölgesinde, toplam 12 çöp toplama alanı bulunuyor. Ancak bu sayının, bölgedeki çöplerin toplanıp imha edilmesi açısından yeterli olmadığı, geniş çaplı çöp temizleme aygıtlarının 2007 sonuna dek devreye sokulamadığı belirtiliyor.

Yetkililer, Napoli’nin Pianura semtindeki çöp toplama alanının yeniden faaliyete geçirilmesinin sorunu hafifletebileceğini savunuyor. Ancak bu da, semtteki vatandaşların ve çevrecilerin protestolarına neden oluyor.

Napoli’de çöp sorununun yine gün yüzüne çıkması, bu kez yeni yılla birlikte başladı. Sadece Napoli şehrinde, sokaklarda halen toplanmayı bekleyen çöp miktarı 4 bin 500 tona ulaşmış bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız