Obama'nın eski başekonomisti Ludema: Brunson krizi Trump'a hediye oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı eski başekonomisti Rodney Ludema Türkiye-ABD krizine ilişkin konuştu. Ludema, "Brunson krizi Trump'a hediye oldu" ifadelerini kullandı.

Haberler NTV Haber 17.08.2018 - 14:30 Son Güncelleme : 17.08.2018 - 14:32

ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde ekonomi alanında üst düzey görevlerde bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı eski başekonomisti Roney Ludema Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtladı.

Obama döneminin başekonomisti Ludema, Rahip Brunson konusu hakkında iki ülke arasında yaşananların ABD'de Cumhuriyetçilere ara seçimler öncesi bir hediye olduğunu söyledi.

Bu yüzden ABD iç siyaseti açısından zamanlamasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Ludema ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan ticari yasasındaki "ulusal güvenlik" maddesini keyfi bir biçimde ve kötüye kullandığını söyledi.

Eski Başekonomist Ludema, "Bugün görevde olsaydım ticari yasaların bir ülkeye baskı yapma amacıyla kullanımına şiddetle karşı çıkardım" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız