"Polisleri bıçaklayın"çağrısı

Filistinli bir gencin, üstünü aramak isteyen bir İsrail polisini bıçaklamasını değerlendiren Hamas, benzer eylemlere devam edilmesi çağrısı yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 27.08.2015 - 06:25

Hamas, Kudüs'te bir İsrail polisinin Filistinli genç tarafından bıçaklanmasını "kahramanca" bir eylem olarak nitelendirdi.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'te bir İsrail polisinin yaralanmasına sebep olan bu kahramanca eylemi kutluyoruz" ifadesi kullanıldı.

Hareket, İsrail'in Yahudileştirme politikasına ve işlediği suçlara karşı bu tür eylemlere devam edilmesi çağrısı yaptı.

İsrail Ordu Radyosu, bir İsrail polisinin Doğu Kudüs'teki Babul Amud bölgesinde üstünü aramak istediği bir Filisinli tarafından bıçaklandığını, Filistinli gencin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail askerlerinin Temmuz ayının sonunda Nablus'un Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi kundaklayarak Ali Devabişe isimli bebeğin ölümüne neden olması sonrasında Filistin halkını bu saldırıya karşılık vermeye çağırmış, İsrail güvenlik güçleri de doğabilecek bir öfke dalgasına karşılık uyarıda bulunmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız