Sahilde 40'tan fazla ceset

Libya açıklarında, yasadışı yollardan Avrupa'ya gitmek isterken teknelerinin batması sonucu hayatlarını kaybeden yaklaşık 40 göçmenin cesedi bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 25.10.2015 - 23:08

Libya açıklarında kıyıya vurmuş 40'tan fazla cesede rastlandığı belirtildi.

Libya Kızılay Sözcüsü Mahmud el-Misrati, yaptığı açıklamada, ülkenin Akdeniz kıyısındaki kentleri, Zliten, El-Hums ve Garabulli açıklarında şu ana kadar kaçak göçmenlere ait kıyıya vurmuş 40'tan fazla cesede ulaşıldığını kaydetti.

Misrati, Kızılay ekiplerinin, söz konusu sahil kentlerindeki sahil güvenlik birimleriyle iki gündür keşif çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Bölge sakinlerinin, kaçak göçmenlere ait cesetlerin sahile vurduğunu bildirmesi üzerine iki gündür başlatılan arama çalışmaları sonucu 40'tan fazla cesede ulaşıldı" dedi.

Libya açıklarında kaçak göçmenlere ait teknenin batması sonucu bu facianın yaşandığını vurgulayan Misrati, söz konusu olaydan kurtulanların olup olmadığına dair herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız