Taliban Adalet Bakanlığı’nı hedef aldı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bu sabah 7 Taliban militanı tarafından düzenlenen saldırıda, saldırganlar dahil 19 kişi öldü.

Haberler 11.02.2009 - 13:15

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Adalet Bakanlığını hedef alan ve cezaevindekileri kurtarmak için düzenlenen saldırıda, intihar komandolarından ikisi üzerlerindeki bombaları patlatabildi. Diğerlerine güvenlik güçleri şüphe üzerine erken ateş açtı.

Saldırı yerindeki bir polis memuru, hükümet ve bakanlık binalarına yönelik intihar saldırısında 5 adet AK-47 Kalaşnikof otomatik tüfek kullanıldığını bildirdi.

Bakanlık binalarından yüzlerce memurun panik içinde kaçtığı bildirilirken, Taliban saldırıyı “resmen” üstlendi.

Olay sırasında binada bulunan Adalet Bakanı yara almadan kurtuldu.

CEZAEVLERİNDE KÖTÜ MUAMELEYE MİSİLLEME
Başkentin kuzeyinde de Adalet Bakanlığı’na bağlı bir kurum intihar saldırısının hedefi oldu.

Saldırıların sorumluluğu üstlenen Taliban, cezaevlerindeki militanlara yönelik kötü muameleye misillemede bulunduğunu duyurdu.

Saldırılar, ABD’nin Pakistan ve Afganistan temsilcisi olan, Bosna’ya barış getiren kıdemli diplomat Richard Holbrooke’un yarın yapacağı Kabil ziyaretinin öncesine denk geldi.

Taliban, Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin uzlaşma çağrılarını dikkate almıyor. 2001’de 11 Eylül’den sonra ABD tarafından devrilen Taliban, son iki yılda NATO kuvvetlerine karşı saldırılarını artırdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız