Trump damadını Ortadoğu barışı için bölgeye gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Ortadoğu danışmanı Jared Kushner, İsrail ve Filistin arasında tıkanan barış sürecini tekrar canlandırabilmek amacıyla bölgeye gitti. Kushner iki ülkenin liderleriyle ayrı ayrı görüştü.

Haberler NTV Haber 22.06.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 22.06.2017 - 10:31

Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Ortadoğu danışmanı Jared Kushner ardından Ramallah’a giderek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD'li ve İsrailli yetkililerin bölgede barışın sağlanması konusunda fikir birliğine vardığı kaydedildi.

Bir günlük ziyaret, 3 yıl önce tıkanan barış sürecinin tekrar başlatılması için ABD tarafından atılan ilk adım olarak değerlendiriliyor.

Ziyaretin 5 Haziran 1967’de başlayan 6 gün savaşları sonucu İsrail’in Batı Şeria ve Gazze Şeridi gibi Filistin’in hak iddia ettiği bölgeleri işgal etmesinin yıldönümünde gelmesi dikkat çekti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu danışmanı Jared Kushner İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız