Rusya: Türkiye'den S-400 için ön ödeme aldık

Rusya, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleri için ön ödemeyi yaptığını duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 29.09.2017 - 13:15 Son Güncelleme : 29.09.2017 - 13:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün görüşmesi sonrası Kremlin'den Türkiye'nin satın almayı plandığı S-400 hava savunma sistemiyle ilgili açıklama yapıldı. 

Rusya haber ajansı TASS Kremlin Sarayı'na dayandırdığı haberinde, Ankara'nın S-400 füze savunma sistemi için ön ödemeyi yaptığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin , "Anlaşma yürürlüğe girdi ve ön ödeme yapıldı. Sonraki aşamaların nasıl olacağına dair bilgi veremem" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye'nin ön ödemeyi Moskova'ya gönderdiğini açıklamıştı.

MALİYETİ HENÜZ AÇIKLANMADI 

S-400 füze savunma sisteminin ön ödeme ya da anlaşmanın maliyetine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılamdı.

Fakat Rus Kommersant gazetesi o dönemde, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı 4 adet S-400 bataryası için 2 milyar dolardan fazla ödeme yapacağını iddia etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız