Veganlar için yumurta

Portekiz'de veganlar için laboratuvarda yumurta üretildi. Soya fasülyesinden üretilen vegan yumurtalar hem kahvaltıda hem de hamur işlerinde kullanılabiliyor. Gerçeğinden ayırt etmekse hayli güç.

Haberler NTV Haber 27.05.2022 - 01:48

Veganlar için üretilen yumurtalar ister omletlerde, ister hamur işlerinde kullanılabiliyor. Tadı ve kokusuyla gerçeğinden ayırt edilemiyor. Ancak tavuklardan değil laboratuvardan geliyor.

Veganlar için laboratuvarda bu kez yumurta üretildi. Yeni ürünün adresi Portekiz.

Alcobasa üniversitesi uzmanları, soya proteininden ürettikleri yumurtaları gerçeğinden ayırmanın imkansız olduğunu söylüyor.

Portekizli araştırmacılar soya tabanlı yumurtanın yüksek kolesterole de yol açmadığını vurguluyor.

Bilim insanları, üretim kapasitesini artırarak maliyeti düşürmeyi hedefliyor. Araştırmacılar gelecekte gerçeğini aratmayan süt ve balık ürünlerinin de laboratuvarda üretilebileceği görüşünde..
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız