Venezuela Devlet Başkanı Maduro Rusya'ya gidiyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Moskova'ya gideceği belirtildi.

Haberler NTV Haber 24.09.2019 - 15:41 Son Güncelleme : 24.09.2019 - 15:42

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri değerlendireceğini söyledi.

Peskov, görüşmeler sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmasının beklenmediği de belirtti.

Rusya ile Venezuela uzun süredir askeri alanda işbirliği yapıyor. Moskova yönetimi, muhalif lider Juan Guaido'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından da Maduro'ya destek vermişti.

Maduro yönetimi özellikle ABD'nin ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Washignton yönetimi, Venezuela'nin devlet petrol şirketine yaptırım uyguluyor. Petrol; ekonomik darboğazdaki ülkenin başlıca gelir kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız