'WhatsApp yasaklansın' çıkışı

İngiltere Başbakanı David Cameron, istihbarat birimi tarafından onumayan WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Haberler NTV Haber 14.01.2015 - 07:08

İngiltere Başbakanı David Cameron'dan, ilginç bir çağrı geldi.

Cameron, WhatsApp, Imessage ve Snapchat gibi şifreleme teknolojisi kullanarak mesajları daha güvenli hale getiren mesajlaşma uygulamalarının, teröristlere özel iletişim imkanı sağladığını söyledi

Bu nedenle, bu tür uygulamaların yasaklanması gerektiğini dile getiren Cameron, önümüzdeki genel seçimlerde yeniden seçilmesi halinde bu yasayı teklif olarak sunacağını kaydetti. 

2013’te 19 milyar dolar karşılığında Facebook’un bünyesine katılan WhatsApp, sadece mobil cihazlar için hizmet veriyor

Bu tür mesajlaşma uygulamaları, İngiliz iç güvenlik teşkilatı MI5 gibi istihbarat birimleri tarafından okunamıyor. 

Akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma uygulaması WhatApp'ın, son açıklanan aktif kullanıcı sayısı 700 milyon. Şirketin CEO’su Jan Koum, bu ay içinde yaptığı açıklamada, son 4 ay içinde 100 milyon yeni kullanıcı kazandıklarını açıklamıştı.

Son dönemde satın aldığı uygulamaların gösterdiği başarılarla yüzü gülen Facebook’un bünyesine kattığı Instagram da, aylık 300 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak mikro blog sitedi Twitter’ı geride bırakmıştı.

ABD'EN SİBER ADIM

Öte yandan ABD yönetimi, siber güvenlik konusunda daha etkin çalışabilmek için, kongreye yeni bir siber güvenlik kanun tasarısı getiriyor.

Başkan Barack Obama, ulusal siber güvenlik ve iletişim entegrasyon merkezinde yaptığı konuşmada, siber güvenlikle ilgili atılacak yeni adımları açıkladı.

Obama, ülkenin bir çok kritik altyapı ve finansal sisteminin internete bağlı olduğuna işaret etti ve tehdidin gİderek büyüdüğünü söyledi.

Obama, kötü amaçlı yazılımların durdurulması için mahkemelerin yetkilerini genişletmeyi de istediklerini kaydetti ve gelecek ay siber güvenlikle ilgili bir zirve düzenleyeceklerini duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda, Sony firması ‘Röportaj’ filmi nedeniyle saldırıya uğramıştı. Pazartesi günü de, IŞİD sempatizanları, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Twitter ve YouTube hesaplarını hacklemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız