'İTÜ Mezunlar Meydanı'nda adınız, yurt yapımında katkınız olsun!

Mezunların ismi üniversite içindeki bir meydanda yaşatılırken, İTÜ'lü öğrencilerin yurt sorununa da çözüm getirilecek. Proje kapsamında, bağış yapan her mezunun isminin, bölümünün ve giriş/mezuniyet yılının yer aldığı bir meydan oluşturulacak ve elde edilen gelir de yurt yapımı için kullanılacak.

Haberler 17.08.2011 - 15:52

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları, İTÜ Mezunlar Konseyi'nin başlattığı İTÜ Mezunlar Meydanı projesi sayesinde hem isimlerini bir zamanlar öğrencisi oldukları üniversitenin kampüsünde yaşatma şansı hem de üniversite bünyesinde öğrenci yurtlarının yapımına katkıda bulunma fırsatı buluyor. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in de sahip çıktığı proje kapsamında İTÜ Maslak Kampüsü'nde Mustafa İnan Kütüphanesi önündeki alan İTÜ Mezunlar Meydanı adını alacak.

İTÜ Mezunlar Meydanı'nda projeye bağış yapan her mezunun isminin, mezuniyet yılının ve bitirdiği bölümün yer aldığı kendilerine özel tasarlanmış bir petek taşı yer alacak. Her petek taşın bedeli 1.000 TL olup arzu eden mezunlar daha yüksek miktarda da bağışta bulunabiliyor. Mezunların bağışları Ekim 2011'de temelinin atılması planlanan İTÜ Mezunlar Yurdu 1'in inşası için kullanılacak. Projeye katılarak İTÜ'lü kardeşlerinin barınma sorununun çözümüne katkıda bulunmak isteyen İTÜ mezunlarının, www.itumk.org sitesinden  "İTÜ Mezunlar Meydanı"  bölümüne girip kayıt yaptırmaları gerekiyor.

İTÜ Mezunlar Konseyi İcra Kurulu Başkanı Erol Bilecik konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ülkemizin en köklü yüksek öğretim kurumu olan üniversitemiz, 1773 yılından bu yana sayılarını saymakta zorlanacağımız kadar cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, devlet adamları, işadamları, mühendisler, öğretim görevlileri ve hepsinden de önemlisi vatanına ve milletine bağlı insanlar yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam etmektedir. İTÜ Mezunlar Meydanı projesiyle mezunlarımızı ve öğrencilerimizi buluşturmayı, İTÜ'lülük ruhunu güçlendirerek tüm mezunlarımızı İTÜ Mezunlar Meydanı'nda sonsuza kadar yaşatmayı amaçlıyoruz. Proje sayesinde aidiyet duyguları artan mezunlarımız, ailelerine ve dostlarına miras bırakabilecekleri, kampüs içinde isimlerini sonsuza taşıyacak bir petek taşına sahip olurken, öğrencilerimizin en büyük ihtiyacı olan sorununun çözümüne de katkıda bulunuyor olacaklar. İlk yurdumuzun temelinin atılabilmesi için başlangıçta 3 bin İTÜ mezununun desteğine ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki bu proje ile sadece bir tane değil en az 4-5 tane yurt yapılabilecek ve binlerce İTÜ'lü öğrencimizin barınma sorunu çözüme kavuşacak."

İTÜ Mezunlar Konseyi İcra Kurulu Bşk. Yrd. Ve Mali Kaynak Yaratma Komitesi Başkanı Çağatay Özdoğru da "Bu proje Türkiye'de üniversiteler arasında ilk kez hayata geçirilecek, manevi değeri çok yüksek olan bir projedir. İstanbul Teknik Üniversitesi, 238 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosu ve kendisini en iyi anlatan "Asırlardır Çağdaş" sloganıyla Türkiye'nin en güçlü üniversitesidir. Bu projeyi danıştığımız 1.000'in üzerindeki İTÜ'lü meslektaşlarımızdan o kadar yoğun ilgi ve alaka gördük ki, Mezunlar Konseyi olarak bu projeyi mutlaka hayata geçirmemiz gerektiğine dair inancımız daha arttı. Temelini attığımız bu projenin sonsuza kadar yaşayacak olması, bizi ayrıca gururlandırıyor. Zira yaşayan 100.000 mezunumuzun yanı sıra şu an İTÜ her yıl yaklaşık 3.000 civarında mezun veriyor. Üniversiteden mezun olan her İTÜ'lünün Mezunlar Meydanı'ndaki yerini almak için hemen kayıt yaptırmak isteyeceğine inanıyorum. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde verdikleri değerli katkılar için başta İTÜ Rektörü Sn. Prof.Dr. Muhammed Şahin olmak üzere, Sn. Prof. Dr. Ahsen Özsoy ve Sn.Yrd. Doç.Hüseyin Kahvecioğlu'na teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız