LGS'de 'sızdırma' soruşturması: 3 öğretmen gözaltına alındı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında sorularının sızdırılması iddiasına yönelik soruşturma kapsamında 3 öğretmen gözaltına alındı.

Haberler DHA 04.06.2018 - 17:44 Son Güncelleme : 04.06.2018 - 17:47

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında sorularının sızdırılması iddiasına yönelik soruşturma başlattı.

3 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Ümraniye'de bir okulda yapılan sınav sırasında soruların sızdırıldığına ilişkin iddialar üzerine soruşturmayı başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 3 öğretmen için gözaltı kararı verdi. Öğretmenlerin, sınavın bitmesine az bir süre kala sınava girmeyen bir öğrencinin sınav kitapçığından soruları paylaştıkları iddia edildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Cep telefonlarının incelenmesi amacıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden izin alınan öğretmenlerin, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanmaları Hakkındaki Kanun kapsamında kaldıkları, bu kurum kapsamında soruşturma yapılması için ilgili kurumdan izin alınması gerektiği, bu izin alınmadığından haklarında işlem yapılmadan serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız