Tıp dünyasının gözde bölümü

Dünyada en çok ölüm kalp ve damar hastalıkları dolayısıyla gerçekleşiyor. Tıp, bu durumu ortadan kaldırmak için mücadele veriyor. Bu çabaya 'Perfüzyon Teknikerleri' büyük katkı sağlıyor.

Haberler 04.08.2015 - 22:51

Kalp ve damar ameliyatları sırasında kullanılan kalp-akciğer pompası, operasyon öncesi ve sonrası bozulan fonksiyonları destekleyici cihazlar hastaları yaşama bağlıyorlar. Bu cihazları kullanan uzmanlar olan ‘Perfüzyon Teknikerleri’ de hastanelerin vazgeçilmez unsurları.

Nişantaşı Üniversitesi Kariyer Merkezi uzmanları, hastanelerin yaygınlaşmasının perfüzyon teknikerlerinin iş imkanlarını artırdığını belirtiyorlar. Yaygınlaşan kamu hastaneleri ve giderek sayısı artan özel hastaneler bu uzmanları istihdam ediyorlar.

Nişantaşı Üniversitesi Kariyer Merkezi uzmanları kalp nakli yapan hastanelerin perfüzyon teknikerlerine özellikle ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar. Ayrıca diyaliz makinalarını da kullanan uzmanlar, diyaliz merkezlerinde de kendilerine yer bulabiliyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız