Ahmedinejad: Petrol fiyatları gerçekçi değil

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Petrol gerçek ekonomik düzeyini bulamadı ve petrolün fiyatı bazı ülkelerin etkisiyle, gerçekçi olmayan seviyede düşük" dedi.

Haberler 02.08.2010 - 11:55

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ham petrol fiyatlarının bazı ülkelerin ekonomik toparlanmalarına destek sağlaması için gösterdikleri çabalar nedeniyle, fazla düşük düzeyde olduğunu söyledi.

İran'ın yarı resmi Fars ajansının haberine göre Ahmedinejad üst düzey İranlı petrol yetkilileriyle yaptığı toplantıda, "Petrol gerçek ekonomik düzeyini bulamadı ve petrolün fiyatı bazı ülkelerin etkisiyle, gerçekçi olmayan seviyede düşük" dedi.

Ahmedinejad, "Kimileri bazı zayıf ülkelerin ekonomik sorunları nedeniyle petrol fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini iddia ediyor. Ancak önce petrol üreten ülkelerin hakları tanınmalı, ondan sonra biz kendimiz zayıf ülkelere yardım ederiz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız