Bank Asya'da mesai böyle başladı

İstanbul Ümraniye'deki Bank Asya Genel Merkez Binası'na gelen banka çalışanları, polislere personel kimliklerini göstererek içeri alındı. Bankanın önünde bekleyen polislerin elindeki personel listesi göze çarptı.

Haberler ntv.com.tr, DHA 04.02.2015 - 11:19

TMSF, dün akşam Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koydu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Asya Katılım Bankası'nın ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiğini açıklamasının ardından dün akşam saatlerinde genel merkez binasında ve çevresinde alınan güvenlik önlemi devam ediyor.

Sokağa giriş ve çıkışlar bariyerlerle kapatılırken, caddeye sadece çalışanlar yapılan kimlik kontrolünden sonra alındı.

Üzerinde Başbakanlık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yazılı kart bulunan araçtan inen görevliler Bank Asya genel merkez binasına girdi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin konuştu.

"Yorumlanacak tarafı yok, karar tamamen matematik değerlere bağlı" diyen Zeybekci, "Finansal piyasalar için bir spekülasyon sonlandırılmıştır. Daha güvenli ortama geçildi" değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız