Başbakan'dan Doğan'a 'Al Capone' benzetmesi

Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu’na verilen vergi cezasının rutin bir uygulama olduğunu belirterek, “Al Capone çok zengindi, ama sonra hayatının geri kalanını hapiste geçirdi” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.10.2009 - 18:47

ABD'li Wall Street Journal gazetesi hem bugünkü baskısında hem de internet sayfasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazetenin yazarlarından Marc Champion'a İstanbul'da verdiği mülakat temelinde kaleme alınan yazıyı yayımladı.

İlişkili Haberler


Doğan Yayın Holding'e verilen cezadan bahsedilen yazıda, Erdoğan'ın, bu meselenin "rutin bir vergi incelemesi" olduğunu söylediği ve ''ABD'de de vergi kaçırmayla ilgili sorunlar yaşayanlar oldu. Al Capone akla geliyor, Al Capone çok zengindi, ama sonra hayatının geri kalanını hapiste geçirdi... Bu olaylar olduğunda kimse sesini çıkarmadı" dediği kaydedildi.

Yazıda, Erdoğan'ın, Doğan Grubu’nun vergi cezasına mahkemede itiraz edebileceğini ve grubun Petrol Ofisi'yle ilgili bir meselesinin mahkeme dışında vergi uzlaşmasıyla çözüldüğünü söylediği kaydedildi.

"Hükümetin, dava mahkemeye gelmeden şirketin çökmesine yol açacak maddi teminat istemesinin kabul edilebilir olup olmadığının" sorulması üzerine ise Başbakan’ın, mahkemenin bir ihtiyati tedbir kararı alabileceğini ya da önce Doğan Holding'in bu meseleyi yine vergi uzlaşmasıyla halledebileceğini söylediği belirtildi.

‘BANA VE PUTİN’E SAYGISIZLIK’
Gazete, Başbakan Erdoğan'ın Doğan Holding davasını Rusya'da Vladimir Putin devlet başkanıyken hükümetin petrol şirketi Yukos'u birikmiş vergileri nedeniyle iflas ettirmesine benzeten bazı eleştirilerle ilgili olarak ise "Bunu çok çirkin ve yakışıksız buluyorum. Sanırım bu sözler Doğan Grubu’ndan bazı kişiler tarafından ifade edildi" şeklinde konuştuğu ve bu suçlamayı hem kendisine hem de Putin'e karşı "saygısızlık" olarak nitelendirdiğini yazdı.

Başbakan Erdoğan Doğan Grubu’na yönelik davanın hükümetin Türkiye'nin kayıt dışı ekonomisini temizleme ve kayda geçirme siyasetinin bir parçası olduğunu, IMF'nin vergi otoritesini siyaset alanından çıkarma yönündeki talebine de aynı nedenlerle direndiğini, çünkü bu davada hükümetin vergi otoritesiyle "ele ele çalışması gerektiğini" söylediği belirtildi.

Gazete, internet sayfasında yayımladığı mülakatta da Başbakan Erdoğan'ın ifade özgürlüğüne hiçbir zaman karşı olmadıklarını ifade ettiğini yazdı.

Bu arada gazete, adının açıklanmasını istemeyen Doğan Grubundan üst düzey bir yetkilinin konuyla ilgili sözlerine de yer vererek, yetkilinin "Söz konusu vergi talebi için yasal bir zemin olmadığını, iddiaların asılsız olduğunu ve medya grubunun AK Partiye yardım toplama kampanyası sırasında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin haberler yayımladıktan sonra bu davanın başladığını" belirttiğini bildirdi.

Aynı yetkili, Maliye Bakanlığı’nın teminat talebini sürdürmesi halinde mahkemeye başvuracaklarını, aksi takdirde Doğan Yayın Grubu'nun çalışamaz hale geleceğini ifade ettiği kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız