Bitcoin, Ethereum ve XRP'da son durum ne? BTC, ETH ve XPR kaç dolar/TL oldu?

Kripto para piyasaların en yüksek hacimli birimi Bitcoin (BTC), hızlı yükselişine devam ediyor. Gün içerisinde 37 bin 691 doları gören Bitcoin (BTC) 36 bin – 37 bin dolar bandında seyredir. Bitcoin’in ardından piyasalarının ikinci en popüler para birimi Ethereum (ETH) 1000 dolar sınırına geçerek yükselmeye devam ediyor. Peki Bitcoin, Ethereum ve XRP’ de son durum ne? Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve XPR kaç dolar/TL oldu? İşte detaylar…

Haberler 07.01.2021 - 14:48

İnternet aracılığıyla kullanılan ve herhangi bir aracı kuruma bağlı olmadan işlem gören kripto para birimleri piyasası yeni yılda yükselmeye devam ediyor. Dolarda gerçekleşen ciddi değer kaybı birçok yatırımcının kripto para birimlerine yönelmesine sebep oldu. Bitcoin ve Ethereum değeri en çok yükselen kripto para birimlerinin başında yer alıyor. 690,6 milyar dolar market hacmi ile zirvede yer alan Bitcoini (BTC), 136,3 milyar dolar ile Ethereum (ETH) takip ediyor.

Bitcoin ve Ethereum’dan sonra gelen popüler kripto para birimlerinden XRP, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in, Ripple ve iki yöneticisine karşı dava açtığını dava sebebiyle ciddi değer kaybı yaşamıştı.  Ripple’ın  XRP’deki değer kaybı,  Bitcoin ve Ethereum’un yükselişini destekleyen önemli gelişmelerden biri olarak yorumlanıyor.

BİTCOİN, ETHEREUM VE XPR KAÇ TL OLDU?

Bitcoin son 24 saatte yüzde 9.9% artışla 37,182.61$ dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 27.80 olarak hesaplandı. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi ise 653,7 milyar dolardan 690,6 milyar dolara yükseldi. 7 Ocak itibari ile 1 BTC= 274 bin 260 TL'dir.

Bitcoin’in ardınan gelen Ethereum (ETH) da yükselmeye devam ediyor. Ethereum ‘un 1000 dolar sınırını aşması kripto para piyasasında büyük bir hareketliğe neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre Ethereum (ETH) 1,116$ - 1,223$ bandında seyrediyor. 7 Ocak itibari ile 1 ETH= 1,199 dolar / 8 bin 769 TL’dir. ETH en son bundan üç yıl önce 13 Ocak 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1432$ dolara ulaşmıştı.

Ripple yaklaşık 13 milyar dolar ile Bitcoin, Ether ve Tether’in ardından en yüksek piyasa değerine sahip dördüncü kripto para konumunda bulunuyor. 7  Ocak itibari ile 1 XRP= 0.3023 dolar değerinde.
KRİPTO PARA NASIL ALINIR?

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve XRP satın almak için, öncelikle bu alanda hizmet veren kripto para borsalarından birine üye olmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu alanda BTCTurk ve Paribu gibi firmalar kripto para ticareti faaliyetinde bulunmaktadır. Bu firmalardan birini tercih edip üye olduktan sonra, online olarak hesabın doğranması gerekir.

Hesap doğrulama aşamasından sonra bu siteler üzerinden Ethereum (ETH) alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız