Çin'in 6. büyük emlak şirketi temerrüde düştü

Çinli emlak şirketi Shimao, yaklaşık 1 milyar dolarlık tahvilin faiz ve anapara geri ödemesini kaçırınca temerrüde düştü.

Haberler Reuters 05.07.2022 - 16:54

Çin'de gayrimenkul geliştirme şirketi Shimao Group 1 milyar dolar büyüklüğündeki tahvil ve anapara ödemesini yerine getiremedi. 

Shimao, Singapur Borsası'nda işlem gören tahvili için pazar günü yapması gereken 1 milyar 23 milyon dolar tutarındaki faiz ve anapara ödemesini gerçekleştiremedi. 

Şirket, kote olduğu Hong Kong Borsası'na yaptığı bildirimde borç refinansmanı konusundaki piyasa belirsizlikleri ve zorlu faaliyet, fonlama şartları nedeniyle ödemeyi yapamadığını belirtti. 

Yapılan açıklamada, kreditörlerinden borcun tamamının derhal ödenmesi yönünde bir bildirim alınmadığı ifade edilirken, likidite krizinin değerlendirilmesi ve yönetilmesi için yollarının belirlenmesi amacıyla finansal danışman olarak Admiralty Harbour Capital, hukuk danışmanı olarak Sidley Austin ile anlaşmaya varıldığı da vurgulandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız