Dolar 1,60'ı gördü, borsa ağır yaralı

Avrupa'da bankacılık sistemine yönelik endişelerle Euro/dolar paritesinde yaşanan düşüşle içeride dolar 1,60'ı gördü. Borsa günü yüzde 4.2 düşüşle tamamladı.

Haberler 25.05.2010 - 09:29

Avrupa bankacılık sektörüne dair artan endişeler ve Kuzey ve Güney Kore arasında artan gerilimin etkisiyle yurtdışı borsaları gerilerken, banka hisseleri öncülüğünde düşüşe geçen İMKB de en sert kayıp yaşayan borsalar arasında yerini alırken, dolar 1,60'a çıktı. 

Borsalarda ağır kayıplar gözlendi. Tokyo Borsası yüzde 3.06 düşüş gösterdi. Asya'da Hong Kong ve Singapur borsaları yüzde 2,4, Avustralya Borsası yüzde 2,5, Hindistan Borsası yüzde 1,6 oranında değer kaybetti.

ABD borsalarında yüzde 1'i aşan düşüşler sonrasında İMKB güne yüzde 2.5 düşüşle başladı. Avrupa borsalarında kayıpların yüzde 3'ü aşmasıyla İMKB'deki satışlar derinleşti ve bir ara yüzde 4'e yaklaştı.

İMKB Ulusal 100 Endeksi ilk seansı yüzde 2.9 düşüşle tamamlarken, endeks 1.571 puan düşerek 52 bin 986 puana geriledi. İkinci seansta borsadaki kayıp yüzde 5'i aştı.

Borsa günü yüzde 4.2 düşüşle tamamlarken, endeks 2 bin 301 puan gerileyerek 52 bin 257 puana indi.

İş Yatırım Hisse Senetleri Müdürü Orhan Veli Canlı, yurtdışından gelen negatif haberlerin borsadaki düşüşte etkili olduğunu belirterek, "Avrupa'da finansal piyasalardaki gelişmeler borsalardaki düşüşte etkili. Ayrıca euro dolar paritesindeki sert hareketler bizi negatif etkiledi. Kur ve faizdeki hareket de buradan etkilendi" dedi ve ekledi: "51 bin 500 seviyesinin önemli seviye olarak görüyoruz. Yarın da o seviyede bir destek olabilir. Bugün kaderimizin elimizde olmadığı bir gün yaşıyoruz. Dışarıda biraz toparlanma olursa biz de iyileşiriz".

DOLAR 1,60'A ÇIKTI
Artan endişelerin yatırımcıların riskli varlıklardan çıkışını tetiklemesi, borsalardaki büyük kayıplar ve Euro/dolar paritesindeki gerilemeyle dolar/TL gün içinde 1,60 seviyesine kadar yükselirken, gösterge tahvil faizi ise hafif yükseldi ancak dar bantta hareket etti.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,5750/1,5770 seviyesinde olan en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1,59'un üzerine çıktı. Bankalararası piyasada dolar öğleden sonra 1,60'a kadar yükseldi. Euro/dolar paritesi 1,22 düzeyinde işlem gördü. En iyi dolar alış kotasyonları geçen hafta Perşembe günü 1,60 ile son 12 ayın en yüksek seviyesini test etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız