Dolar kuru bugün ne kadar? (11 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 11.03.2021 - 18:07

ABD tahvil getirilerinde iki gündür yaşanan gerilemenin desteğiyle dolar/TL kuru, yeniden 7,50 seviyelerinin altına çekildi. 

Döviz kurlarında haftanın ilk günü yaşanan yüzde 3'leri bulan yükselişler, ABD tahvil getirilerindeki düşüşler birlikte salı ve çarşamba günü geri veriledi. Dolar/TL, bugün 7,51-7,52 seviyelerinden değerleniyor. Euro/TL de 8,99'lardan işlem görüyor. 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi, artan risk iştahı ile düşüşünü sürdürerek 91,8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1930 seviyesinde işlem görüyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ SABİT TUTTU

Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) yapılan açıklamada, yönetim konseyinin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizinin sıfır, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı bildirildi.

Piyasada ECB'nin faiz oranlarında bir değişlik beklenmiyordu.

Bankanın, Varlık Alım Programı çerçevesinde aylık net alımların faiz politikasının destekleyici etkisini güçlendirmek gerektiği sürece devam ettirilmesin beklendiğine yer verilen açıklamada, yeniden finansman operasyonları yolu ile bol likidite sağlanmaya devam edileceği vurgulandı.

Açıklamada, 10 Aralık 2020'de 500 milyar euro artırılarak 1 trilyon 850 milyar euroya çıkarılan Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nda (PEPP) net varlık alımların en azından Mart 2022'ye kadar ya da Covid-19 krizinin sona erdiği kararı verilene kadar devam edeceğinin altı çizildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız