Dolar kuru bugün ne kadar? (16 Haziran 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 16 Haziran Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Haberler ntv.com.tr 16.06.2021 - 17:05

Dolar/TL, dün yükseldiği 8,55 seviyelerindeki seyrini gün boyu korudu. Fed'in faiz kararı öncesinde  döviz piyasaları sakin seyrediyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD tahvil faizlerinin artması ve Biden-Erdoğan görüşmesinden beklenen mesajların çıkmamasıyla 8,55'in üzerine çıkan dolar/TL, dünkü piyasa kapanışından bu yana gece boyu yatay bir grafik sergiledi. 

Dolar/TL, 8,54'ten; euro/TL ise 10,36'dan işlem görüyor.

Dolar endeksi, son 3 işlem gününde içinde bulunduğu 90,3-90,7 bandındaki hareketini sürdürerek 90,5 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

GÖZLER FED'İN KRİTİK KARARINDA

Uzmanlar, NATO toplantısının ardından yayınlanan bildiride Çin ile ilgili açıklamaların küresel risk iştahını azalttığını belirterek, döviz piyasalarının yönü açısından bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ile sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların belirleyici olabileceğini söyledi.

Fed'in faizleri değiştirmesi beklenmese de varlık alımlarını ne zaman azaltacağına sorusuna yanıt aranacak. Yurt içinde ise yarınki Merkez Bankası'nın PPK toplantısı öncesinde fiyatlanacak önemli bir veri bulunmuyor. 

Fed geçen yıl mart ayında yaptığı 100 baz puan indirimin ardından düzenlediği tüm toplantılarında faizde bir değişikliğe gitmedi. Piyasaların beklentisi bu toplantıda da faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönünde oluştu. Kararın açıklanmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell, bir basın toplantısı düzenleyecek. Piyasalar Powell'dan gelecek açıklamaları yakından takip edecek. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız