Dolar kuru bugün ne kadar? (7 Aralık 2022 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 7 Aralık 2022 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış satış fiyatlarında son durum...

Haberler 07.12.2022 - 07:43 Son Güncelleme : 07.12.2022 - 09:31

Dolar/TL'de 18,60 etrafındaki yatay seyri iki aydan uzun bir süredir devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar 18,63, euro/TL 19,47 seviyesinden işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu kurda, faizde ve fiyatlarda bir denge oluştuğunu ve bu dengenin devam edeceğini
söyledi.

Kavcıoğlu, TRT Haber'e dün gece yaptığı açıklamada liralaşma stratejisiyle döviz kuruna bağlı olarak oluşabilecek "spekülatif, çarpık yapıları" sona erdirdiklerini söyledi.

Kurda, faizlerde ve fiyatlarda oluşan denge için Kavcıoğlu "bunun altyapısını da oluşturduk ve böyle gideceğini söyleyebilirim" dedi.

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 64-65'e düşeceğine dikkat çeken Kavcıoğlu, düşüşün önümüzdeki yıl baz etkisi ötesinde devam edeceğini kaydetti.

Baz etkisi, TL'deki yatay seyir ve küresel enerji fiyatlarındaki artışın yavaşlamasıyla TÜFE'de yüzde 85,51 zirvesinden önümüzdeki aylarda belirgin düşüş bekleniyor. Yıllık enflasyon kasımda yüzde 84,39'a gerilemişti.

Küresel piyasalarda dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz
indirimi hızı takip edilmeye devam ediliyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız