Dünyanın en zengini Katar olacak

Katar, bu yıl kişi başına düşen milli gelirde dünyanın en zengin ülkesi olacak.

Haberler Anadolu Ajansı 10.03.2011 - 10:26

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) değerlendirmesinde, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) bu yıl yüzde 20 oranında büyümesinin ve dünyanın en yüksek kişi başına düşen milli gelir seviyesine sahip olmasının beklendiğini bildirdi.

Katar, geçen yıl IMF'in kişi başına düşen milli gelir sıralamasında üçüncü sırada bulunuyordu. Ülkenin, bu yıl GSYH'si yüzde 2,5-3 aralığında büyümesi beklenen Norveç ve yüzde 3,1 büyümesi beklenen Lüksemburg'u geçeceği tahmin ediliyor.

IMF geçen yıl Ekim ayında açıkladığı tahminlerinde, Katar ekonomisinin bu yıl yüzde 18.6 oranında büyüyeceğini belirtmişti. Futbolda 2022 yılında Dünya Kupası Katar'da düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız