'Enflasyonda düşüş sürecek'

Merkez Bankası, Enflasyon Değerlendirme Raporu'nda enflasyondaki düşüşün süreceğini öngördü.

Haberler 04.09.2013 - 10:46

Merkez Bankası, Ağustos ayına ilişkin aylık fiyat gelişmeleri raporunda temel enflasyon göstergelerinin Türk Lirası'ndaki değer kaybının yansımaları ile sınırlı oranda yükseldiğini belirtti.

Merkez Bankası açıklamasında Ağustos ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,10 azaldığı ve yıllık enflasyonun yüzde 8,17'ye gerilediği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nde de vurgulandığı üzere yıllık enflasyon işlenmemiş gıda ve enerji fiyatları kaynaklı olarak azalmıştır. Temel enflasyon göstergeleri ise Türk lirasındaki değer kaybının yansımaları ile sınırlı bir oranda yükselmiştir. Enflasyondaki düşüşün önümüzdeki dönemde de süreceği öngörülmektedir."

Raporda ayrıca mevsimsellikten arındırılmış verilerin hizmet enflasyonunda ana eğilimindeki yüksek seyrin korunduğuna işaret ettiğine de dikkat çekildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız