Fosil yakıtlar, ürünlerin fiyatlarını artırıyor

Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen yakıtla yapılan lojistik, ürünlerin fiyat artışını dizginleyebilir.

Haberler ntv.com.tr 09.06.2022 - 09:35 Son Güncelleme : 09.06.2022 - 09:36

Finlandiya'da, Åbo Akademi Üniversitesi, Turku Üniversitesi ve PBI Araştırma Enstitüsü'nden araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, sürdürülebilir nakliyenin farklı mal kategorilerinin fiyatlarını ne kadar etkileyeceğini analiz etti. Çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı: Bu yakıtın kullanımı elektronik ve ulaşım ekipmanı fiyatlarını daha az artırabilir.

Çalışma, ürünleri fosil yakıtlar yerine yenilenebilir yakıtlar kullanılarak taşınmasının, elektronik ve ulaşım ekipmanlarının fiyatlarını yüzde 1’den daha az artıracağını gösteriyor.

Araştırmaya göre düşük değerli malların fiyatları artan akaryakıt maliyetlerinden daha fazla etkileniyor. Buna karşılık yüksek değerli mallar için önemli bir fiyat avantajı yaratıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız