İşçi-işveren uyuşmazlıklarında "arabuluculuk" dönemi başlıyor

Hükümet, çalışanları yakından ilgilendiren yeni bir meseleyi meclise sevk etti. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni iş kanunu tasarısı ile işçi ve işveren uyuzmaşlıklarında dava açmadan önce arabulucuya gitme zorunluluğu getiriyor.

Haberler NTV Haber 25.05.2017 - 18:48

TBMM’ye sevkedilen Adalat Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni iş kanunu yasa tasarısına göre işçi ile işveren arasındaki uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucuya gidilecek. Eğer arabulucu ile sorun çözülürse, işçiler mahkemelerde yıllarca süren davalarda kazandıkları tazminatları 3 hafta gibi kısa bir sürede alabilecek.

Arabulucuda soruç alaınamazsa taraflar dava açma yoluna gidebilecek. Buna karşın, arabulucuya gisilmeden açılan davalar usulden reddedilecek.

 Arabuluculuk başvurusu, 1 ay içinde işin yapıldığı yerdeki arabuluculuk bürosuna yapılacak.

Arabuluculuk bürosu kurulmayan yerlerde ise başvurular, adalet komisyonlarınca belirlenecek yazı işleri m-üdürlüklerine yapılabilecek.

400 BİN DAVA DOSYASI ARABULUCULUK YOLUYLA ÇÖZÜLEBİLİR

Meclis'e gönderilen tasarı yasalaşırsa, ortalama 400 bin dava dosyasının arabuluculuk yoluyla çözülmesi bekleniyor.

 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız