Ocak’ta elektriğe zam yok

TEDAŞ Genel Müdürü Keklik, Ocak ayında yeniden belirlenecek elektrik fiyatlarında zam ya da indirim yapmayacaklarını açıkladı.

Haberler 17.12.2008 - 18:44

Ekim ayında yüzde 22’lik doğalgaz zammının ardından benzer bir zammın Ocak ayında elektriğe de yapılacağı beklentileri vardı. Ancak TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, elektrik aldıkları TETAŞ ve EÜAŞ’in indirim yaptığını hatırlatarak, özel sektörden aldıkları elektriğin de talepteki düşüş nedeniyle payının azaldığına dikkat çekti.

TEDAŞ Genel Müdürü, bayramdan sonra EPDK’ya yapacakları başvuruda toplam tarifede değişiklik talep etmeyeceklerini açıkladı. Ancak Keklik, tarifeye ilişkin modelde farklılığa gidilmesi durumunda bazı abone gruplarına yönelik çok küçük indirim ya da artışların söz konusu olabileceğinin de altını çizdi.

Elektrik faturalarına 1 YTL’nin üzerinde bir bedelle yansıtılması planlanan aydınlatma giderleri için de başka bir formül geliştirildi. Belediyelerin yıllardır ödemediği yaklaşık 2.5 milyar YTL için Hazine Müsteşarlığı devreye giriyor. Hazine, 2015 yılına kadar aydınlatma giderlerini üstlenecek. Bu tarihten sonra da vatandaşın faturalarına yansıtılacak.

Öte yandan Enerji Bakanı Hilmi Güler, Mart ayına kadar doğalgaz fiyatının sabit tutulacağı şeklindeki haberleri yalanladı. Böyle bir kararları olmadığını belirten Güler, fiyatların aşağı da çekilebileceğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız