Petrol fiyatları Shell'in kârını yüzde 18 artırdı

Avrupa'nın en büyük petrol şirketi Shell, petrol fiyatlarındaki artışın etkisiyle üçüncü çeyrekte kârını yüzde 18 artırarak 3.5 milyar dolara çıkardı.

Haberler 28.10.2010 - 11:35

İngiliz Hollanda ortaklığındaki petrol şirketi Shell petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın da etkisiyle bütün analist beklentilerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte kârını yüzde 18 artırdı.

Piyasa değeri bazında Avrupa'nın en büyük petrol şirketi olan Shell, Temmuz-Eylül döneminde net kârının 3.52 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Nakit dışı masraflar ve tek seferlik giderler çıkarıldığında ise şirket 4.93 milyar dolara ile 4.29 milyar dolar olan beklentilerin üzerinde kâr etti.

ABD'nin üçüncü büyük petrol şirketi ConocoPhillips de üçüncü çeyrekte kârının iki katından fazla arttığını açıklamıştı.

Sektör lideri Exxon Mobil'in üçüncü çeyrek sonuçlarını bugün açıklaması bekleniyor. Analistler şirketin net kârının yüzde 53'lük artışla 7.26 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız