Roubini: Fazla iyimser davranmak yersiz

Krizi önceden gören ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de bankaların ve konut sektörünün uzun yıllar belirsizlik içerisinde seyredeceğini söyledi.

Haberler 16.06.2009 - 09:27

Ünlü ekonomistler Nouriel Roubini Ve Robert Shiller, toparlanma sinyalleri gelen ABD ekonomisine ilişkin öngörülerde bulundu.

Roubini, gelişen piyasalar ve hisse piyasaları gibi riskli varlıklardaki toparlanmanın geçici olduğunu söyledi. Roubini'ye göre, bu piyasalardaki toparlanma tamamen gerçek dışı varsayımlara dayanıyor.

ABD ekonomisinde bankaların ve konut sektörünün uzun yıllar belirsizlik içerisinde seyredeceğini ifade eden Roubini, fazla iyimser davranmanın da yersiz olacağına dikkat çekti.

Robert Shiller de, "Bu kriz henüz bitmiş değil" dedi ve konut sektöründeki kötü gidişatın en az 4 yıl süreceğini ifade etti.

Bankacılık sektörü analisti Meredith Whitney ise, gelen olumlu ilk çeyrek bilançolarının önemli bir gösterge olmadığını, bu kârların bankaların elindeki toksik varlıklar nedeniyle eriyebileceğini vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız