Rus petrol devinden küçülme kararı

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle küçülmeye gidiyor.

Haberler Anadolu Ajansı 22.04.2016 - 17:40

Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft'ten yapılan açıklamada, piyasa koşullarındaki istikrarsızlığın devam etmesi nedeniyle Rosneft'in Moskova'da bulunan merkez ofisinde yüzde 20 küçülmeye gidileceği bildirildi.

Rosneft’in küçülme sayesinde ekonomik açıdan daha etkin bir yapıya kavuşacağının belirtildiği açıklamada, şirket yatırımlarının da daha verimli hale geleceği kaydedildi.

Şirketin 2011-2012 yıllarında başkan yardımcılığını görevini yürüten Pavel Fedorov’un, tekrar aynı pozisyonuna getirilerek, şirketin finans faaliyetlerinden sorumlu olacağı ifade edildi.

Rosneft’in yüzde 69,5'lik hissesini elinde bulunduran Rus hükümeti, petrol fiyatlarındaki düşüş ve piyasadaki yaptırımlar nedeniyle şirketin yüzde 19,5’lik hissesini yıl sonuna kadar özelleştirmeyi planlanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız