Sasa Polyester Erdemoğlu'na

Sabancı Holding, Sasa Polyester'deki yüzde 51 payını Erdemoğlu Holding AŞ'ye sattı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.01.2015 - 19:16

Sabancı Holdingden, Sasa Polyester Sanayi AŞ' de sahip olunan şirket sermayesinin yüzde 51'ni temsil eden 110 milyon 313 bin 001,18 lira nominal değerli hisselerin tamamının Erdemoğlu Holding AŞ'ye satışına ilişkin hisse devir anlaşmasının imzalandığı bildirildi.

Sabancı Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, "Hisse devir anlaşmasına göre, Şirketimizin SASA Polyester Sanayi AŞ'de sahip olduğu yüzde 51 oranındaki hisselerin devir bedeli düzeltmeler hariç 102 milyon dolardır. Hisse devir bedeli pazarlık usuluyle belirlenmiş olup, 10 milyon dolar peşin tahsil edilmiş, kalanı hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış günününde tahsil edilecektir" denildi.

Sasa Polyester'in yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlands BV'ye satışından vazgeçilmişti.

KAP'a yapılan açıklamada, "Rekabet Kurulu'ndan izni alınmış olmasına rağmen, şirketimiz portföyünde yüzde 51 oranında yer alan Sasa Polyester Sanayi paylarının Indorama Netherlands BV'ye satış işleminden taraflar karşılıklı olarak anlaşarak vazgeçmişlerdir" ifadeleri kullanılmıştı.

Sasa Polyester'in yüzde 51'inin 62 milyon dolara satışı için iki şirket geçen yıl Nisan ayında anlaşmış, Rekabet Kurulu ise şirketin satışına dün onay vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız