Soğuklar ABD ekonomisini üşüttü

ABD'de son yılların en şiddetli kar fırtınasının yılın en önemli alışveriş günlerine denk gelmesi, ekonomiyi olumsuz etkiledi.

Haberler Anadolu Ajansı 21.12.2009 - 12:56

ABD'nin doğu kıyılarında Cuma gününden bu yana hissedilen kar fırtınası ve eksi 10 dereceyi aşan aşırı soğuklar nedeniyle yetkililer, bazı eyaletlerde halka, gerekli olmadıkça evlerini terk etmemeleri uyarısında bulunuyor.

ABD ekonomisinin kalbi olan, pek çok yerli ve yabancı turistin de Noel tatilini geçirmek için geldiği New York'ta, Cumartesi akşamı başlayan kar yağışı Manhattan'ı beyaza bürürken, alışveriş merkezleri ve dünyaca ünlü markaların bulunduğu mağazalarıyla bilinen 5. Cadde, yılın en çok alışveriş yapılan hafta sonunda, önceki yıllara oranla boş kaldı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentte kar yağışına hazırlıklı olduklarını, ancak ülkenin doğu yakasını vuran kar fırtınasının beklenenden şiddetli olduğunu kaydetti. Bloomberg, New Yorklulara, Noel alışverişine ya da Müzelere ve Broadway gösterilerine gitmeleri çağrısında bulundu.

Kentte özellikle alışveriş merkezleri ile mağazaların bulunduğu caddelerde yolları açmak için 2 bin kar küreyicisi, 350 adet tuz atan araç kullanıldı. Tonlarca tuz, Manhattan ve çevresinde yolları trafiğe açmak için kullanılırken, stoklarda 250 bin ton tuz bulunduğu açıklandı.

UÇUŞLAR İPTAL
Kar fırtınası nedeniyle New York'taki havaalanlarında çok sayıda uçuş iptal edildi. John F. Kennedy Havaalanı'nda kar kalınlığı 25 santimetreye, La Guardia Havaalanı'nda ise 20 santimetreye ulaştı.

Manhattan'daki dünyaca ünlü Central Park'ta kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, özellikle çocuklar ünlü parkta karın keyfini çıkardılar.

NOEL ALIŞVERİŞİ İNTERNETE KAYDI
Evlerine kapanan Amerikalılar, internet üzerinden alışverişe yöneldi. Özellikle Pazartesi günü internet üzerinden alışverişte patlama yaşanacağı ve Noel'e 3 gün kala beklenenin çok üzerinde sipariş verileceği kaydedildi. ''Online alışveriş''in artacağı haftanın ilk günü için ''Siber Pazartesi'' ifadesi kullanıldı.

Uzmanlar, iklim koşullarından kaynaklanan düşük alışverişin 2009 yılı istatistiklerini etkileyeceğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız