Soğuklar vurdu, doğalgazda açık oluştu

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuklar nedeniyle 16 Ocak'ta doğalgaz tüketim rekoru kırıldı. Doğalgazda günlük 8-10 milyon m3'lük arz açığı oluştu. Konut-sanayi tesisleri bundan etkilenmeyecek.

Haberler 18.01.2012 - 13:20

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuklar nedeniyle tüketim rekor kırınca doğalgaz açığı oluştu.

İlişkili Haberler


Türkiye'de tüm zamanların doğalgaz tüketim rekoru 16 Ocak itibarıyla 178 milyon metreküple kırıldı.

Enerji yetkilileri, soğuk havanın etkisiyle Türkiye genelinde doğalgaz talebinin arttığını ve bu nedenle günlük 8-10 milyon metreküplük arz açığı oluştuğunu söyledi.

Oluşan açığın konut ve sanayi tesislerine etkisinin olmaması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtiliyor.

Reuters'a bilgi veren yetkililer, Botaş'ın doğalgazda dengeyi sağlamak için kesintili abonelere cuma gününe kadar gaz vermeyeceğini ve bazı santrallerin alternatif yakıt kullanmasını istediğini kaydettiler.

Bir yetkili, "Artan soğuklar nedeniyle doğalgaz talebindeki artışın karşılanması için arzı artıracak adımlar atılacak" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız