Sözleşmelilere Çalışma Hayatı'ndan müjde!

Sözleşmelilerin çalışma şartları ile ilgili olumlu değişiklikler bugün 14.30'da  NTV'de ekrana gelecek olan Çalışma Hayatı'nda ele alınacak.

Haberler 02.04.2009 - 09:57

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ve Burçak Önder'in birlikte sunduğu Çalışma Hayatı, salı ve perşembe günleri 14.30'da canlı olarak yayınlanıyor. Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sorunlarının ele alındığı programın bugünkü konusu sözleşmeli çalışanları ilgilendiriyor.

29 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla 4/B’lilerin çalışma şartlarında önemli değişiklikler yapıldı.

SÖZLEŞMELİLER DE 16 HAFTA DOĞUM İZNİ KULLANABİLECEK
Sözleşmeli çalışan kadınlar artık doğum yaptıklarında işlerinden olmayacaklar: “Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir” hükmü getirildi.

İLLER ARASINDA YER DEĞİŞTİRİLEBİLECEKLER
Yeni düzenlemeye göre sözleşmeliler artık tayin-nakil de olabilecekler. Önceki düzenlemede sözleşmelilerin bir il içinde veya iller arasındaki yer değiştirmeleri hemen hemen olanaksızken şimdi yapılan düzenleme ile bulunduğu yerde en az 1 yıl çalışmış olması ön koşuluyla gerçekleştirilebilecek.

Yeni düzenleme şöyle;

“Kurum içi yer değişikliği

Ek Madde 3 – Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

ç) Aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması halinde, eşi şehit olan personelin kurum içi yer değişiklik talebi, bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilir.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız