S&P'den Bank Asya açıklaması

S&P, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devredilmesinin Türkiye'nin kredi notunu etkilemeyeceğini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.02.2015 - 01:04

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Bank Asya yönetimini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devretme kararının, Türkiye'nin kredi notunu etkilemeyeceğini bildirdi.

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrinin Türkiye'nin kredi notuna herhangi bir etkisi olmayacağı belirtildi. 

"Bu kararı, bankacılık sektöründeki sistematik risklere ya da Türkiye'nin düzenleyici kuruluşlarının politikleşmesine işaret etmeyen istisnai bir durum olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, Türk bankacılık sektöründe sistematik risk ihtimali görülmediği kaydedildi. 

Kredi derecelendirme yöntemlerinin bankacılık sektörünün sağlığına ilişkin çeşitli ölçütleri kapsadığı vurgulanan açıklamada, Bank Asya'nın, bankacılık sektöründeki toplam varlığın yüzde 0,1'inden azına sahip olması nedeniyle kararın, Türk bankacılık sistemini kötü etkilemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız