Trichet: Küresel ekonomi eşiği aşmak üzere

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, ekonomilerde toparlanma olduğunu ancak merkez bankalarının çıkış stratejisi belirlemesi gerektiğini söyledi.

Haberler Reuters 11.05.2009 - 15:40

Basel'de bir araya gelen önde gelen merkez bankası yetkilileri, bazı ülkelerde büyüme görüldüğünü ve küresel ekonominin eşiği aşmak üzere olduğunu, ancak enflasyon riski ile baş edebilmek için merkez bankalarının uyguladıkları politikalardan çıkış stratejisi belirlemeleri gerektiğini kaydettiler.

Küresel ekonomi hakkındaki paneli yöneten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, küresel dengesizlik sonrasında düzelmenin devam ettiğini ve merkez bankalarının dünya ekonomisinin halen içinde bulunduğu belirsizliğe karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

"Küresel ekonomi bir eşik noktasında, bazıları ise eşik noktasını geçti " diyen Trichet, "Sürdürülebilir politikalara açılacak çıkış stratejilerinden haberdar olmak elzem. Her merkez bankasının uygun politikaya geri dönüş ve enflasyonist risklerle baş edebilmek için yolu farklıdır" dedi.

Basel'de bulunan Bank of International Settlements'ın (BIS) düzenlediği ve ayda iki defa yapılan toplantılara gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin önde gelen yetkilileri katılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız