Uykusuzluğun bir yıllık faturası 411 milyar dolar

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, uykusuzluğun ülke ekonomisine yıllık zararı 411 milyar dolar.

Haberler ntv.com.tr 28.02.2017 - 11:59

Ekonomistler ve bilim insanlarından oluşan ekip, uyku ile ekonomi arasında önemli bir bağlantı olduğunu saptadı. 

Rand Corporation isimli STK tarafından yaptırılan araştırmaya göre, uykusuzluğun ABD ekonomisini yüz milyarlarca dolar zarara uğratıyor. 

ABD'de her 3 yetişkinden 1'inin yeterince uyumadığının altını çizen araştırma uykusuzluğun kaza ihtimalini artırdığının ve pek çok hastalığa da davetiye çıkarttığını belirtiyor.  

Aynı araştırmaya göre bu sonuçların ekonomik faturası 411 milyar doları buluyor. Uykusuzluğun sebep olduğu hastalıklar arasında diyabet ve yüksek tansiyon gösteriliyor. 

Rand Corporation'ın araştırması bu alanda gerçekleştirilen ilk çalışma değil. Daha önce İngiltere'de 66 bin kişinin katılımı ile yapılan araştırmada günde ortalama 6 saatin altında uyuyan kişilerin günlük uyku ortalaması 7 saat olanlara oranla yüzde 2.4 daha az verimli çalıştığı belirlenmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız