Yumurta satışında yeni dönem bugün başladı

Yumurta satışında bugünden itibaren yeni bir dönem başladı. Satılan her bir yumurtanın üzerinde üretim tarihi olması artık yasal zorunluluk. Kurallara uymayanları 10 bin liradan başlayan cezalar bekliyor.

Haberler NTV Haber 20.12.2015 - 15:35

Yumurta satışında yeni bir döneme geçildi. Artık yumurtaların kabuğuna yazılan işletme numarası ve kümes numarasının yanına, yumurtlama tarihi de yazılacak.

Kümes ve işletme numarası ile yumurtlama tarihi yazılmamış olan a sınıfı, yani doğrudan insan ve gıda sanayisi için olan yumurtalar satışa sunulamayacak.

Yumurta, yumurtlama tarihinden itibaren 21 gün içinde tüketiciye ulaştırılacak. Son tüketim tarihi de, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olacak.

Yumurtlama tarihinden 9 gün içinde satışa sunulan yumurtalara "ekstra taze" yazılabilecek.

Yumurta paketlerinde buzdolabında muhafaza ediniz uyarısı da olacak. Hijyenik olmayan saman, yaprak gibi malzemeler içinde yumurta satılamayacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız