41 yıl sonra Obama kutladı

ABD Başkanı Barack Obama, 1972'de Amerikan Futbolu Ligi'ni namağlup şampiyon olarak tamamlayan Miami Dolphins takımını konuk etti.

Haberler 21.08.2013 - 07:40

  • 1

    41 yıl sonra Obama kutladı

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da gecikmeli bir kutlama töreni düzenledi.
  • 2

    41 yıl sonra Obama kutladı

    1972 yılında Amerikan Futbol Ligi'ni (NFL) hiç yenilmeden şampiyon tamamlayan Miami Dolphins takımı, Watergate skandalı patlak verince dönemin başkanı Richard Nixon tarafından Beyaz Saray'a davet edilmemişti.
  • 3

    41 yıl sonra Obama kutladı

    Ancak Obama, 41 yıl sonra da olsa geleneği devam ettirdi ve takımın o zamanki kadrosunu Beyaz Saray'da ağırladı.
  • 4

    41 yıl sonra Obama kutladı

    Obama davetin nedenini espirili bir dille açıkladı: Kimileri bunca yıl sonra neden böyle bir davette bulunduğumu merak ediyordur. Cevabım basit: Bir kez olsun buradaki en genç adam ben olmak istedim.
  • 5

    41 yıl sonra Obama kutladı

    Obama 41 yıl öncesinin NFL şampiyonu olan oyuncuları onore etmeyi de unutmadı: 1972'de bu adamlar yenilmez armadaydı. Rakiplerini ezip geçtiler. Ligin en iyi hücüm eden ve en iyi savunma yapan takımı onlardı. 8 kez rakip takımın iki katı sayı aldılar. Ve tüm bunları sezonun ortasında ayağı kırılan oyun kurucuları olmadan başardılar.
  • 6

    41 yıl sonra Obama kutladı

    Amerika Birleşik Devletleri’nde basketbol, beyzbol, amerikan futbolu gibi popüler sporların lig şampiyonları sezon sonlarında geleneksel olarak Beyaz Saray'da ağırlanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız