AB uzmanları açıkladı: Geçen ay dünyanın en sıcak üçüncü, Avrupa’nın en sıcak ikinci Temmuz ayıydı 

Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Temmuz ayının 2019 ve 2016’nın ardından dünyada kayıtlara geçen en sıcak Temmuz olduğunu belirtti. Bilim insanları, Finlandiya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar olan bölgelerde olağandışı yüksek sıcaklıkların görüldüğünü aktarırken 2010 yılının ardından Avrupa’nın en sıcak Temmuz ayını geçirdiğini belirtti. 

Haberler ntv.com.tr 05.08.2021 - 12:17

  • 1

    Avrupa Birliği bilim insanları, geçtiğimiz Temmuz ayının kayıtlara geçmiş en sıcak üçüncü Temmuz olduğunu açıkladı.

  • 2

    AVRUPA’DA KAYDEDİLEN EN SICAK İKİNCİ TEMMUZ

    Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay Finlandiya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar olan bölgelerde olağandışı yüksek sıcaklıkların görüldüğü aktarıldı.

    AB uzmanları ayrıca geçtiğimiz ay, 2010 yılından bu yana Avrupa kıtasında görülen en yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini bildirdi.

  • 3

    ‘DÜNYANIN ÇOĞU BÖLGESİNDE ISINMA EĞİLİMİ VAR’  

    Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi kıdemli bilim adamı Freja Vamborg, verdiği demeçte, "Küresel sıcaklıklara baktığımızda yıldan yıla, hatta aydan aya dalgalanmalar var" dedi.

    Vamborg, "Nihayetinde, gördüğümüz temel şey, küresel olarak ve dünyanın çoğu bölgesinde bir ısınma eğilimidir" diye konuştu.

  • 4

    ‘ISI PATLAMALARI SÜRPRİZ DEĞİL’

    Imperial College London'daki Grantham Enstitüsü'nün iklim değişikliği konusundaki eş direktörü Ralf Toumi, uzun vadeli yükselen sıcaklık modeli göz önüne alındığında, son zamanlarda rekor kıran ısı patlamalarının sürpriz olmadığını söyledi.

    Toumi, "Bu, oynadığımız sürekli bir kumar ve biz sadece yüksek sayıları tekrar tekrar seçiyoruz" dedi.

  • 5

    AVUSTRALYA’DA GÜNLÜK REKOR KIRILDI

    Copernicus, Avustralya'nın kuzeyindeki tropikal bölgelerde geçen ay en yüksek günlük maksimum sıcaklığının kaydedildiğini aktarırken Kuzey Afrika'daki sıcaklıkların "hemen hemen her yerde" normalden daha yüksek olduğunu söyledi.

    Almanya ve Rusya'nın bazı bölgelerinde de sıcaklıkların ortalamadan biraz daha düşük olduğu aktarıldı.

  • 6

    KAYITLAR 1950’YE DAYANIYOR

    Copernicus'un kayıtları 1950'ye kadar uzanıyor, ancak 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanan diğer veri kümeleriyle çapraz şekilde kontrol ediliyor.

    Bilim insanları, sera gazı emisyonlarının gezegenin iklimini değiştirmesi nedeniyle son yedi yılda dünyanın en yüksek sıcaklarının görüldüğünü belirtiyor.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız