ABD'de "gazeteciye kötü muamele" tartışması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'la görüşmesinde bir gazetecinin dışarı çıkarılmasında Amerikalı görevlinin rolü  inceleniyor.

Haberler ntv.com.tr 03.11.2015 - 06:24

  • 1
    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Özbekistan'a düzenlediği ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ile görüşmesinde bir gazetecinin, soru sormak istemesi üzerine toplantının yapıldığı yerden çıkarılmasında Amerikalı bir görevlinin rolünün araştırıldığı bildirildi.
  • 2

    ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu Yöneticisi Elizabeth Trudeau'ya, günlük basın toplantısında, bu konu soruldu.

    Soruda, başka ülkelerdeki basın özgürlüğünden
    bahsederken, bir gazetecinin Amerikalı bir görevlinin de müdahil olmasıyla odadan çıkarılmasının altı çizildi.

  • 3
    ABD'nin Özbekistan'da insan hakları ihlalleri konusunda süreklieleştiri yaptığını fakat olayın yaşandığı görüntülerde gazetecinin sorusu üzerineAmerikalı görevlinin gazeteciyi işaret ederek 'Onu dışarı çıkarın' şeklinde
    çağrıda bulunması sorunlu bir yaklaşım değil mi?" şeklinde yöneltilen bir soru
    üzerine Trudeau şunları söyledi:
  • 4
    "Kayıttaki görüntüleri inceleyeceğiz ve orada bulunanlarla konuşacağız. Görünen şudur ki standart bir işlem yapılmış. Fotoğraf çekimleri
    sırasında insanlar odanın dışına çıkartılmış."
  • 5
    Gazetecilerin konu hakkındaki ısrarlı sorularıyla karşılan Trudeau, olayın gazetecinin fotoğraf çekimi anında yüksek sesle soru sorması sonrasında yaşandığını belirterek, "Birçoğunuzun da bildiği gibi ve her zaman meydana gelen
    çok normal bir olay. Bakan Kerry ve Özbek lider cevap vermemeyi tercih etti" dedi.
  • 6
    ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı basın bürosu görevlileri ve güvenlik güçlerinin gayret göstererek gazetecilere görevlerini yapması için çalıştığını savunan Trudeau, "Fakat biz de mükemmel değiliz" ifadesini kullandı.

    Trudeau, "Ne olduğunu araştıracağız ve gözden geçirip nasıl düzeltebileceğimizi bulursak kesinlikle yapacağız" şeklinde konuştu.
  • 7
    Pazar günü Semerkand'da yaşanan olayda, Amerikalı bir gazeteci Kerimov'a Özbekistan'da insan hakları üzerine bir soru sormuş fakat Kerimov soruyu yanıtsız bırakmıştı.

    Soruyu soran gazeteci, Amerikalı güvenlik güçlerinin de yardımıyla Özbek güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkartılmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız